Кримските бунтовници от Движението Атеш поеха отговорност за атаката срещу руския политик

...
Кримските бунтовници от Движението Атеш поеха отговорност за атаката срещу руския политик
Коментари Харесай

Кримски бунтовници поеха отговорност за атаката срещу Прилепин

Кримските бунтовници от " Движението Атеш " поеха отговорност за офанзивата против съветския политик и пропагандист Захар Прилепин, съобщи " Вашингтон пост ".

" Движението Атеш " преследва Прилепин от началото на годината. Нашите прогнози постоянно се сбъдват, тъй като ние освен приказваме, само че и действаме ", написа в " Телеграм " образуваната през септември 2022 година формация.

Това не попречи на говорителката на съветското външно министерство да разгласи, че " директна отговорност (за атаката) носят Съединени американски щати и Англия ".

" Захар Прилепин беше ранен. Преди всичко му пожелаваме бързо възобновяване. Това, което видяхме, беше осъществено от по този начин наречения групов Запад ", добави тя пред съветската телевизия " РЕН ТВ ".

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк разгласи пред " Вашингтон пост ", че Киев няма " нищо общо с случая "  и че липсва " стратегически смисъл "  Украйна да извършва атаката.

Нов колорит в сагата внесе шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин. Коментарът му е забавен в контекста на ескалацията на абсурда сред предприемача и групировката му, от една страна, и министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на съветската войска в Украйна Валерий Герасимов, от друга. 

Пригожин напомни, че " предходната вечер Прилепин разгласява изказване в поддръжка на ЧВК " Вагнер " и му пожела бързо възобновяване.

Прилепин е част от партията, с която постоянно са свързвани политическите упоритости на Пригожин - " Справедлива Русия ".

В средата на януари 2023 година ръководителят на " Справедлива Русия " Сергей Миронов театралничи за фотография с чук на " Вагнер ". От текста към изображението стана ясно, че " подаръкът " е изпратен персонално от Пригожин.
Опитът за нападение против Прилепин
Бомба взриви колата на съветския публицист, политик и пропагандист Захар Прилепин малко след Нижни Новгород, предаде ТАСС. 

Той се е прибирал от окупираните от Русия територии в Луганск и Донецк към Москва, когато колата - Audi Q7 - гръмва наоколо до град Бор, Новгородска област. Шофьорът на автомобила - украински жител, който е изпълнявал и ролята на охранител - е умрял на място, а Прилепин е тежко ранен, с два счупени крайници и други пострадвания.

Prilepin`s car suffered the most.
— NEXTA (@nexta_tv)

На мястото на детонацията е останал кратер с дълбочина метър и половина, а фрагменти от автомобила са разпръснати в радиус от 30 метра. Експлозивното устройство е било по всяка възможност под дъното на автомобила, покрай задната седалка.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР